A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хотінський ліцей Хотінської селищної ради Сумського району Сумської області

Задля більшої розрухи, Росія почала використовувати проти України касетні бомби

Дата: 05.03.2022 15:40
Кількість переглядів: 43

Касетні бомби — авіабомби і артилерійські снаряди, що складаються з виштовхуваного заряду і сотень вибухонебезпечних малих бойових елементів. Ці елементи розкидаються великою територією.

Далеко не всі з них вибухають при ударі. Нерідко вони залишаються в бойовому стані багато років, представляючи загрозу для мирного населення. Військові розглядають касетні боєприпаси як ефективний засіб знищення живої сили супротивника, що дозволяє охопити значну площу. Касетні боєприпаси перебувають на озброєнні армій багатьох країн і не раз застосовувалися у військових конфліктах.

У 2008 році у Дубліні на міжнародній конференції досягнута угода про заборону використання касетних бомб. Дипломати більш ніж зі 100 країн — учасниць конференції домовилися про проект угоди, який покликаний зупинити поточне виробництво касетних бомб і вилучити цей вид озброєння з арсеналів. Росія до списку не входить.

Оскільки Росія використовує ракети із широкою площею ураження, не ігноруйте сирени, навіть якщо звуків снарядів не чути. І не в якому разі не піднімайте нічого з землі. Це можуть бути касетні боєприпаси, що не встигли вибухнути.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора