A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хотінський ліцей Хотінської селищної ради Сумського району Сумської області

Національний тиждень читання 2023

Дата: 21.11.2023 15:04
Кількість переглядів: 46

Промоція читання є важливим чинником розвитку людського потенціалу і для дорослих, і для дітей, адже читання — основа життя самобутньої освіченої нації, гарна ідея для дозвілля, необхідність на шляху професійного зростання і соціальної адаптації, збереження ментального здоров’я тощо.

Так,  з 04 до 10 грудня 2023 року державна установа «Український інститут книги» проводитиме Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання». Мета Акції — консолідувати українське суспільство навколо читання як тренду.

Гасло — «Бути своїми».

Щоб долучитися до Акції, закладам освіти потрібно:

    - на своїх офіційних вебсайтах та сторінках у соціальних мережах розмістити інформацію про Акцію;

    - організувати відповідні заходи, наприклад, обговорення літературних творів, читання вголос, вікторини, читацькі клуби, зустрічі з письменниками, квести тощо. Деякі заходи, за бажанням організаторів, можуть бути присвячені 130-річчю Миколи Хвильового, чия постать є центральною у проведенні тижня читання у 2023 році; 

   - поділитися фотозвітами проведених заходів і розмістити їх на офіційних вебсайтах і сторінках у соціальних мережах, використавши хештеги #тижденьчитання2023 та #бутисвоїми.

Захід проводиться згідно зі Стратегією розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія» та операційним планом її реалізації на 2023-2025 роки», затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 3 березня 2023 р. № 190-р.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора