A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хотінський ліцей Хотінської селищної ради Сумського району Сумської області

Про роботу гуртків у І семестрі 2020-2021 н.р.

Дата: 08.01.2021 19:21
Кількість переглядів: 232

 

 

  Керівниками гуртків проводиться робота відповідно до планування.  Кожен учень школи може знайти собі заняття за власними інтересами.

  Відвідуючи гурток Ковчун Л.П.«Оригамі» учні навчилися створювати улюблені фігурки у техніці аплікації, конструювати правильні багатокутники у різних техніках, виготовляти оригамі з ножицями, виготовляти паперові стрічки для виготовлення поробок у техніці оригамі, створювали у цій техніці ялинки.

  Збирати матеріали для подальшого використання гуртківці навчилися під час відвідування гуртка «Умілі руки», що веде Тарануха Ольга Федорівна. Діти створювали з природнього матеріалу плоскі та об’ємні вироби «Осінній пейзаж», «Диво-птах», виконували роботи у техніці  фітодрукування, штампування, виготовляли вироби з круп.

  Робота  гуртка «Народознавчий» (керівник Касьянова О.Я.) була спрямована на виховання в учнів любові до рідного дому, роду, своєї сім’ї, Батьківщини.  Членами цього гуртка були підготовані і проведені загальношкільні виховні заходи «Народні обереги моєї України» та «Свято Андрія». Члени гуртка під керівництвом Касьянової О.Я. також працюють і над оновленням «Світлиці» та розробляють сценарій виступів екскурсоводів для відвідувачів цієї музейної кімнати.

  Члени гуртка «Берегиня» (керівник Папуша І.М.) провели засідання круглого столу «Голодомор 1932-1933р.р.», виховний захід присвячений  пам’яті жертв Бабиного яру, взяли участь у Всеукраїнському тижні права (написали есе «Мої права-моя фортеця»), підготували проекти «Рушник», «Українська вишиванка», «Українська символіка», «Українські пісні», «Виникнення українського народу».

  На виховання  патріотизму, любові до рідного краю  також була спрямована робота гуртка «Краєзнавчий». Це  заходи присвячені історичним подіям в Україні:

  • 77 річниці звільнення Хотіні від німецьких загарбників,
  • День партизанської слави,
  • День Гідності та Свободи
  • Голодомор 1932-1933 р.р.
  • Тематичні екскурсії по класах до  Дня збройних сил України

  Гуртківці працюють над оновленням стендів музею та програми екскурсій у ньому.

  Максим Дупешко, чернівецький письменник, автор роману «Історія, варта цілого яблуневого саду», який неодноразово брав участь у різноманітних літературних фестивалях,  розповів: «Сучасна українська література «блукає», шукаючи свій стиль. Читачам не завжди до вподобиексперименти, якіпроводятьписьменники у своїхтворах. Інколиїхнітекстизалишаються не зрозумілими, а тому і не цікавимичитачу. Сучаснаукраїнськалітератураіснуєокремовід народу, а тому не в правібрати на себе відповідальність бути йогопредставником та ще й виховувати в людині Людину. Цевідбиває у неїбажаннячитати, а письменникамтворити та вдосконалюватись.» 

  Програма «Літературної студії», що очолює Коваленко Л.І. спрямована на формування в учнів образного мислення, засвоєння норм грамотності та культури мовлення й письма, збагачення внутрішнього світу школярів, розвиток інтелекту, естетичного смаку, уяви, фантазії, творчих здібностей, природних задатків, загальнонавчальних умінь і навичок, любові до української прози та поезії.

  Заняття проводились у різних формах. Аналіз, редагування, відновлення запропонованих рядків, створення віршованих та прозових замальовок з використанням різноманітних образних засобів. Творчі доробки гуртківців були представлені на конкурс «Проба пера» у номінаціях «Проза», «Поезія» для різних вікових груп.

  Потрібно також відзначити роботу Хореографічного гуртка. Щоденна кропітка праця керівника гуртка та його членів не залишила байдужими , мабуть, нікого у школі та і серед батьків. Жодне свято не відбулося без участі в ньому цього колективу.

  У цьому році розпочав свою роботу  Євроклуб “EUROPEANSTARS.”

  Впродовж першого семестру під час занять з учасниками гуртка проводилися бесіди та дискусії на заплановані теми, зокрема обговорювалися історія виникнення Євросоюзу, базові цінності, які визначені як орієнтири діяльності та розвитку всіх країн-учасників, розглядалися способи їх популяризації та поширення. Декілька зустрічей було присвячено вивченню культури, побуту та освіти у Великій Британії – європейській країні, мову якої вивчають учні.

   Учасники євроклубу взяли участь у мовному онлайн-таборі GoCamp, який проводився з 28 вересня по 16 жовтня 2020 р. Учасники мали можливість поспілкуватися з англомовними волонтерами з усього світу, обговорити різні теми, зустрітися з цікавими людьми: письменниками, фотографами, дизайнерами-розробниками додатку Snapchat (тема табору «Мистецтво і творчість»). Діти мали практичну можливість використовувати англійську мову, розширили свій світогляд, попрактикували навички створення колажів, відео-роликів.

 Велика робота проводиться педагогами і у спортивно-оздоровчому напрямку. Керівником гуртка «Спортивний» було організовано і проведено разом з гуртківцями:

  • «Олімпійський тиждень»,
  • квест «Упошуках олімпійського вогню»,
  • підготовлено проект «Олімпійці Сумщини»,
  • «Веселі старти».
  • Члени спортивного гуртка є помічниками  і активними учасниками багатьох спортивних заходів, що проводяться у школі. Це і День туризму, велоспринт, «Козацькі розваги»,…

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора